Over Fittin

GettyImages-577952592_super_kl.jpg


Wat we voor je kunnen doen

Bij het opstarten van een wooninitiatief komt een hoop kijken. Ook zaken waar je in eerste instantie misschien helemaal niet aan denkt. Wij zijn dagelijks betrokken bij het opstarten van wooninitiatieven en weten inmiddels wat er allemaal bij komt kijken. Deze inzichten en ervaringsverhalen van initiatiefnemers én van bewoners delen we graag met jou ter inspiratie. En heb je vragen waar nog geen passend antwoord voor is, dan gaan we op zoek naar mogelijkheden. Want ook unieke vragen gaan wij niet uit de weg. 

 

Wij denken mee met

Contact

Ik wil starten

"Nadat de oudere zus van Teun op kamers ging, zijn wij ons voor Teun gaan oriënteren wat voor hem het beste zou zijn: zo zelfstandig mogelijk wonen en niet in een grote instelling. Als ouders zijn wij daarom het ouderinitiatief 'De Droom' begonnen. Fittin dacht hierin mee, waarbij de regie bij de ouders bleef. Dat vinden wij ook nu nog belangrijk". - vader Teun. 

Omdat iniatiefnemers van particurliere wooninitiatieven natuurlijk zelf het beste kunnen vertellen over de opstart van een wooninitief. Delen wij hun verhalen. Benieuwd naar hun grootste uitdagingen waar zij tegen aanliepen en waar zij nu staan? 

Laat je inspireren door verhalen van initiatiefnemers

1/4

Persoonlijke verhalen

Volgende

Bij het opstarten van een wooninitiatief komt veel kijken. Wij helpen je graag bij:

Thema visie_kl.jpg

Visie

Bij het starten van een wooninitiatief hebben jullie een visie. Misschien willen jullie de kwaliteit van zorg van jullie kind optimaal inrichten?
Lees meer
Algemeen_kl.jpg

Organisatie

Een particulier wooninitiatief wordt vaak gestart door een handjevol ouders. Maar al snel is het noodzakelijk om na te denken over een eigen rechtsvorm.
Lees meer
Thema financiering_kl.jpg

Financiën

Hoe regelen jullie de financiering voor het woonproject? Zowel de huisvesting als de inrichting van de woning kosten geld, net als de structurele financiering van de zorg.
Lees verder
Huisvesting_kl.jpg

Huisvesting

Een goede locatie en woning maken het verschil, maar hoe pak je dat aan? Wij adviseren jullie over ‘wonen met zorg’ en brengen jullie in contact met onze relaties.
Lees meer
GettyImages-609179601_super_kl.jpg

Bewoners

Je start het wooninitiatief meestal voor jullie eigen kind. Al snel komen daar kinderen en verwanten van andere initiatiefnemers bij, maar de groep is vaak nog niet compleet.
Lees verder
GettyImages-166273107_supe_kl.jpg

Personeel

Bij het opzetten van een particulier wooninitiatief bepalen jullie wie er voor jullie kind gaat zorgen. Waar let je op bij het samenstellen van het team?
Lees meer
Thema kwaliteit en veiligheid_kl.jpg

Kwaliteit en veiligheid

In de nieuwe woning vertrouw je de zorg voor je kind toe aan iemand anders. Je wilt er dan zeker van zijn dat jullie kind in goede handen is.
Lees meer
Pr en communicatie_kl.jpg

PR en communicatie

Als je het wooninitiatief aan het oprichten bent wil je daarover communiceren. Hoe pak je dat aan? En wie neemt de leiding?
Lees meer

Wil je dat we meekijken? Geef ons gerust een seintje.

Wie kan er nu beter vertellen over de opstart van een particulier wooninitiatief dan de initiatiefnemers zelf? Zij vertellen over hun motivatie, de grootste uitdagingen waar zij tegenaan liepen en waar zij nu staan. Laat je inspireren door hun verhalen.