Over Fittin

GettyImages-577952592_super_kl.jpg


Bij het opzetten van een particulier wooninitiatief komt veel kijken. Je weet wat jullie willen, maar hoe organiseer je dat? En is het haalbaar? Fittin ondersteunt ouders en verwanten bij het organiseren én realiseren van hun wooninitiatief. Samen creëren we een warm en veilig thuis voor jullie kind.

 

Contact

Contact

Eigen regie

Bij Fittin kijken we verder dan de standaard ‘zorgovereenkomst’. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de visie van jullie initiatief. Jullie wensen en behoeften zijn ons uitgangspunt. Zo blijft de regie in handen van ouders én bewoners.


Persoonlijk en op maat

Elk wooninitiatief is uniek en daarom maatwerk. Bij Fittin kunnen jullie bouwen op onze ruime ervaring. Vanaf de start maken we samen een projectplan en begeleiden we jullie hierbij. Hoe intensief we samenwerken: dat is aan jullie.


Ondersteuning tijdens hele traject

Jij richt zelf het wooninitiatief in. Kies je Fittin als partner, dan helpen we jullie bij meer dan zorg alleen. We geven advies over de woning, financiën, kwaliteit van de zorg en het kiezen van personeel. Kortom: we ondersteunen jullie vanaf de start van het traject, tot ver daarna.


Jarenlange ervaring

Fittin heeft 29 ouderinitiatieven begeleid. Hiervan zijn 26 initiatieven gerealiseerd en 3 initiatieven zijn nog in ontwikkeling. Maak gebruik van onze deskundige begeleiding, expertise en ervaring.

Wij hebben alle kennis van

Thema visie_kl.jpg

Visie

Bij het starten van een wooninitiatief hebben jullie een visie. Misschien willen jullie de kwaliteit van zorg van jullie kind optimaal inrichten?
Lees meer
Algemeen_kl.jpg

Organisatie

Een particulier wooninitiatief wordt vaak gestart door een handjevol ouders. Maar al snel is het noodzakelijk om na te denken over een eigen rechtsvorm.
Lees meer
Thema financiering_kl.jpg

Financiën

Hoe regelen jullie de financiering voor het woonproject? Zowel de huisvesting als de inrichting van de woning kosten geld, net als de structurele financiering van de zorg.
Lees verder
Huisvesting_kl.jpg

Huisvesting

Een goede locatie en woning maken het verschil, maar hoe pak je dat aan? Wij adviseren jullie over ‘wonen met zorg’ en brengen jullie in contact met onze relaties.
Lees meer
GettyImages-609179601_super_kl.jpg

Bewoners

Je start het wooninitiatief meestal voor jullie eigen kind. Al snel komen daar kinderen en verwanten van andere initiatiefnemers bij, maar de groep is vaak nog niet compleet.
Lees verder
GettyImages-166273107_supe_kl.jpg

Personeel

Bij het opzetten van een particulier wooninitiatief bepalen jullie wie er voor jullie kind gaat zorgen. Waar let je op bij het samenstellen van het team?
Lees meer
Thema kwaliteit en veiligheid_kl.jpg

Kwaliteit en veiligheid

In de nieuwe woning vertrouw je de zorg voor je kind toe aan iemand anders. Je wilt er dan zeker van zijn dat jullie kind in goede handen is.
Lees meer
Pr en communicatie_kl.jpg

PR en communicatie

Als je het wooninitiatief aan het oprichten bent wil je daarover communiceren. Hoe pak je dat aan? En wie neemt de leiding?
Lees meer
brochure voorkant 2.png
We hebben ook een brochure. Wil je die zien?
Aanvraag brochure