Marloes Begeleider niveau 4

Foto 4 (3)

Marloes waardeert de organisatie om het veilige gevoel dat deze haar geeft: ‘Daardoor kan ik bewoners de beste zorg bieden’

Als Marloes Moret (26) twee jaar geleden op zoek gaat naar een nieuwe baan, zijn er genoeg zorgorganisaties in de omgeving waar ze uit kan kiezen. Toch valt er één in het bijzonder op: Fittin, onderdeel van Prisma. Want hier mag ze als persoonlijk ondersteuner werken aan een ouderinitiatief, De Bloesemhoff, dat al 16 jaar onderweg is. Ze maakt kennis met de bewoners in het ouderlijk huis en zorgt voor passende zorg. In maart 2021 verwelkomt ze deze nieuwe bewoners en nu geniet ze nog elke dag van de bewoners als begeleider. 

“Het werken in de zorg trok al heel vroeg mijn aandacht”, vertelt Marloes. Toch duurt het even voordat ze erachter komt dat haar hart bij de deze doelgroep ligt. “Ik ben opgegroeid met een verstandelijk beperkte tweelingbroer. Daardoor weet ik hoe zwaar deze soort zorg kan zijn. Ondanks dat, kom ik na snuffelstages bij kinderdagverblijven en bijbanen in de intramurale zorg, toch uit bij mijn passie: de ouderinitiatieven voor de jongvolwassenen met een beperking.”

Ook werken bij Fittin

Werken bij een ouder/wooninitiatief dat is echt werken in de verbinding met elkaar. 

Wil jij ook zo'n mooie uitdagende baan? Bekijk welke ouder/wooninitiatieven op zoek zijn naar jou en maak kennis met ons. 

Bekijk vacatures
Foto 5 (1)

In veiligheid met stappen naar de maatschappij

Dat is waar Marloes elke dag haar bed voor uitkomt. “Ik vind het belangrijk dat ook deze doelgroep een kans krijgt om onderdeel te zijn van de maatschappij.” En door het opgroeien met een verstandelijk beperkte tweelingbroer kent Marloes beide kanten van de medaille. “Het helpt mij om de ouders te begrijpen en om een vertrouwensband op te bouwen. En tegelijkertijd deel ik mijn kennis als begeleider, zodat we samen bij vraagstukken tot de beste oplossing komen.”

‘Het creëren van een veilige plek is dagelijks de focus van Marloes’

“Als het goed gaat met hen, gaat het goed met mij”

Het creëren van een veilige plek is dagelijks de focus van Marloes. "Als ik aan de bewoners zie dat het goed met ze gaat, geniet ik.” Dit doet ze door samen met de bewoners naar doelen toe te werken en de zelfstandigheid te vergroten. Maar het contact onderhouden met de ouders is daar ook een belangrijk onderdeel van. Ze vertelt: “Deze gesprekken zijn niet altijd even leuk en goed, maar we werken altijd samen toe naar een vertrouwensband.” Een stevige driehoeksverhouding met ouders, bewoners en begeleiders ziet Marloes als een prioriteit in haar werk. “Het is niet alleen onmisbaar, maar ook ontzettend leuk.”

Foto 1 (1) (1)

Een belangrijk onderdeel

Marloes ziet haar werk en bewoners niet als werk: “Zij zijn een groot onderdeel van mijn leven.” En dat is ook de reden waarom ze haar team en de bewoners uitnodigt op haar bruiloft afgelopen jaar. Ze vertelt enthousiast: “Het was fantastisch. Iedereen had zijn best gedaan om er mooi uit te zien, ze liepen met een grote glimlach rond en er is lekker gedanst.” En elke keer als ze de foto’s weer ziet, kan ze haar geluk niet op.

Binnen Fittin zetten ouders zelf wooninitiatieven op voor hun zoon of dochter die begeleiding nodig heeft. Fittin ondersteunt bij het opzetten en bij de zorgverlening binnen het wooninitiatief.

Doorgroeimogelijkheden en veiligheid

Een veilig gevoel creëren vindt Marloes niet alleen belangrijk voor de bewoners. Dit is ook wat zij waardeert aan het werk bij deze organisatie: ze nemen haar serieus. “Ik voel dat ze het mij gunnen om hier te blijven werken. Zo heb ik laatst aangegeven dat ik eindeloos kan blijven praten over mijn vak. Ik vind het fantastisch, net als dit interview. Als je hier werkt dan mag je fouten maken, groeien en leren! Je krijgt het gevoel dat Fittin en Prisma achter je staan, maar ook de vrijheid geeft in de omgang met bewoners.”

Deze veiligheid helpt Marloes om ook een veilige omgeving te kunnen creëren voor de bewoners. “En dat is zo geweldig aan de organisatie: ze laten zien dat de bewoners en begeleiders er toe doen."